fredag 22. desember 2006

Paul Newmans hundemat!

Det er etter hvert mange skuespillere som har tatt andre yrker opp gjennom årene, men Paul Newman er nok den eneste som lager hundemat, og det til og med organisk. Paul Newman er dessuten godt kjent for sine organske og naturlige salatdressinger, pastasauser, salsa, saft osv. Bor du i Oslo har du tilgang til produktene hans i butikker som Jacobs på Holtet eller Ultra på Colosseum.

Nå kan altså kjøpe Paul Newmans organiske hundesnacks, og det på nettet!

Klikk her og se for deg selv!

torsdag 21. desember 2006

Ny Bullterrier Shop!

Gjennom Amazon har jeg satt opp min egen Bullterrier Shop. Her finner du alt fra bøker, gateskilt, klær, bamser, nøkkelringer m.m. Alt har selvfølgelig Bull Terrier som tema eller motiv.


Mange fine gaver til Bullterrier interesserte. Besøk siden og få noen gode ideer, klikk på linken:
http://astore.amazon.com/bulblo-20

onsdag 20. desember 2006

Ja, de spiser alt!


Wood is good and tasty, originally uploaded by janneja.


Livet sammen med en bullterrier kan stille deg ovenfor en rekke utfordringer. Deres modige natur, bulldoseraktige fremtreden og lyst til å spise i seg alt de kommer over er grunner nok til å skaffe seg en hundeforsikring. Det finnes utallige historier om glupske bullterriere som har havnet på operasjonsbordet fordi de har satt fast noe i tarmen som de helst ikke skulle ha spist.

Vår bullterrier er svært glad i celloluse, tre i alle utgaver. Som valp startet det med peisved, og det har deretter utviklet seg til å gjelde alle former for kvist, pinner, bark og ikke minst papp og papir. Jeg har ofte tenkt at hun mangler noe (i form av vitaminer/mineraler) som gjør at nettopp cellulose innholdene saker og ting virker svært appellerende. Som bullterriereier møter man straks mange andre hyggelig buller med nøyaktig samme oppførsel, som i for seg gir en viss trygghet om at også vår hund er normal, i bulleverden i alle fall.

Selv om bullen er tøff og robust, pass opp for spiselige objekter som kan sette seg fast både her og der!

Det skal sies at buller ikke bare spiser kvist! Hun elsker paprika, gulrøtter, melon og annen fukt. Gode alternativer til hundegodbiter kjøpt i dyreforretningen.

Bulle valp!

En herlig liten bullterrier hai. Bites alt som bites kan!

tirsdag 19. desember 2006

Beware of the dog that thinks - Baxter

Alle dyr tenker selvsagt, men vil vi egentlig vite hva som rører seg i hodene på menneskets bestekompis? Filmhistorien er stappfull av koselige, lojale og heltemodige hunder: Lassie, Rin Tin Tin, Old Yeller og Benji. Baxter er ikke en av dem. Han er en sosiopatisk bullterrier som uten problemer snikmyrder eierne sine, elsker duften av kvinnekjønn og liker å spionere på naboenes sexliv.


Ikke så mange har fått med seg denne franske godbiten, men Baxter er virkelig noe for seg selv - og angivelig en av John Waters personlige favoritter.Filmen fortelles fra Baxters synsvinkel, med en monoton, brutal fortellerstemme (av Maxime Leroux). Han er på jakt etter et menneske som ham selv: uten følelser, behov for nærhet og med sans for disiplin. Noe han slett ikke får hos sin første eier: pensjonisten Mrs. Deville (LiseDelamare). Mens den gamle damen surrer senil rundt i leiligheten sin, bestemmer Baxter seg for at han mye heller vil flytte inn hos de nygifte naboene - og dytter den gamle damen i sin død ned en trapp.


Han lever lykkelige dager hos naboparet, og lukten av den unge kvinnen i huset vekker dyriske drifter i ham. I alle fall helt til hun blir gravid, og føder en baby. Baxter hater "det stygge, lille krypet", men venter tålmodig på dagen han får sjansen til å drukne drittungen i familiens plaskedam. Når denne planen mislykkes omplasseres Baxter hos Charles (Francois Driancourt), en tolvårig sadist med sans for Adolf Hitler. Endelig en sjelefrend! Gradvis viser det seg at guttungen er en ond rakker som planlegger å gjenskape Hitlers siste dager i en hjemmelaget bunker, og er en psykopat som overgår selv Baxter.Slett ingen komedie, dette her! I beste fall en veldig svart satire, som med litt godvilje kan ses som fabel om fascisme - men la oss ikke henge oss opp i det. Baxter er en original og tankevekkende liten rakker, som mot slutten blir forbausende dunkel og creepy. Basert på en roman av Ken Greenhall, og kompromissløst utført i grenselandet mellom "arthouse" og kontroversiell kultrull.

Bullterrieren Baxter er en fascinerende skapning både av utseende og personlighet, totalt blottet for empati og varme - men med en klar moralkodeks og overutviklet sans for ære. Han er betydelig mer troverdig enn Lassie, og uendelig mer skummel enn Zoltan. En kul kjøter, dette! Baxter ble utgitt på VHS i statene, og den kan bestilles fra www.amazon.com. En brukbar DVD-bootleg kan dessuten skaffes fra www.superhappyfun.com, som har et enormt utvalg av sære godsaker.
(kilde: Film magasinet)

BAXTER
Frankrike - 1989 . Manus og regi: Regi: Jerome Boivin..
Med: Med: Francois Driancourt, Maxime Leroux, Lise Delamare, Sabrina Lerquin.

Bull Terrier Fashion

Med det spesielle utseende er det ikke rart Bull Terrieren blir brukt som motiv på moteklær og accessoirer, men at det også finnes lamper i form av en bullterrier er jo spesielt.
For £59 får du en tøff gave til en bullfan, den kommer i en rekke ulike farger, rosa, oransje, rød, hvit osv. Det er kjedis bullen ”Onion” som har stått modell.
Lampen kan kjøpes her!



Har du nok med en Bull Terrier i huset kan du heller kjøpe noe tøft til denne. Gaveesker med hundekjeks for eksempel? Fra kr 29 – 198.

Eller hva med en tøff ny sele? Eller halsbånd? Kr 498,- Besøk PetShopGirls for flere gode ideer!


God Jul!

mandag 18. desember 2006

Kort om rasen

Bullterrier

Opprinnelse og alder
Bullterrieren er et resultat av kryssavl mellom ulike bulldograser og terrierraser. Den første hunden som med rette kan kalles en bullterrier, ble vist fram på en hundeutstilling i London i 1862. Den var melkehvit og gikk under navnet Puss. Denne tispen skilte seg fra de andre gjennom å ha et lengre hode og renere linjer, noe som vakte stor oppsikt. Eieren var James Hinks fra Birmingham, en kar som drev som hundehandler. Hans melkehvite «produkt» ble straks svært populært blant fintfolk, og såkalte «white cavaliers» og «gentlemans companion» ble datidens statussymbol å eie.

Mange har spekulert i hva Hinks gjorde for å krysse fram denne bemerkelsesverdige hunden, men selv holdt han kortene så tett ved brystet, at vi den dag i dag ikke vet sikkert hvilke raser han krysset for å få fram bullterrieren. Både molosser, mynder, pointer og dalmatiner er nevnt, men opphavet ser ut til å forbli ukjent.

Til å begynne med var det tillatt med flere farger, men den helhvite typen vant stadig mer fram og ble til slutt nærmest eneveldende i usttillingssammenheng. Den første bullterrieren ble kåret til champion i 1876, også denne var hvit. I 1878 ble det så stadfestet at den eneste korrekte fargen var hvit. Den første raseklubben, The Bull Terrier Club, ble stiftet 1887, men først fra 1950 godtok man fullt ut fargede bullterriere igjen. I 1919 vant imidlertid en brindlet bullterrier cert på utstilling for første gang, men til enorm kritikk fra raseklubben.

Utseende, anatomi og fysikk
Det er to varianter av bullterrier, vanlig bullterrier og miniatyr bullterrier. Bortsett fra størrelsen er de helt like.

Vanlig bullterrier har ikke noen som helst bestemmelser med hensyn til høyde og vekt, så lenge den er harmonisk bygget. En vanlig bullterrier kan således veie opp mot 20–30 kg.

Miniatyr bullterrier skal ikke ha en skulderhøyde som overstiger 35,5 cm og en vekt på maksimalt 9 kg. Ellers skal den være som en kopi av vanlig bullterrier.

Bullterriere har en kompakt og svært muskuløs kropp, med forholdsvis korte bein, et forholdsvis langstrakt og meget karakteristisk hode med svært kraftige kjever, og korthåret glatt og tett pels. Hunder med hvit grunnfarge skal være helhvite, men kan ha innslag av pigmentering på hodet og i huden. Hos fargende hunder skal fargen alltid utgjøre grunnfargen, men hvite innslag tillates. Også sort brindle (herunder også med hvite innslag) og tricolor tillates.


Bruksområde
I dag er bullterrier først og fremst en god familiehund, dernest en stadig mer populær utstillingshund og stødig og energisk brukshund. Den har naturligvis også kvaliteter som vakthund.

Lynne og væremåte
Tradisjonelle bullterriere ble avlet for å være snille med mennesker, men stridslystne ovenfor andre dyr. Også bullterrier blir i så måte regnet som en meget snill og trivelig familiehund, som også skal ha gode kvaliteter for barnefamilier. Som rase er den leken, energisk, utholdende og modig, men overraskende rolig og stabil. Den kan være sta og egenrådig, men det bjeffer sjelden. Som de andre bullterrierene med molsserbakgrunn har også denne hunden gjerne et noe utydelig kroppsspråk, noe som kan skape problemer i samvær med andre hunder. Den kan dessuten være noe dominant ovenfor fremmede dyr.

Rasen anpasser seg bra til et liv i en leilighet, men den trenger regelmessig og mye mosjon og masser av psykiske utfordringer for å trives.

Bull Terrier i Oslo


Et lite forsøk på en blogg om den flotte rasen; Engelsk Bull Terrier. Tanken er å legge ut mange bilder, nyttig informasjon og linker. Håper den kommer til nytte!