onsdag 20. desember 2006

Ja, de spiser alt!


Wood is good and tasty, originally uploaded by janneja.


Livet sammen med en bullterrier kan stille deg ovenfor en rekke utfordringer. Deres modige natur, bulldoseraktige fremtreden og lyst til å spise i seg alt de kommer over er grunner nok til å skaffe seg en hundeforsikring. Det finnes utallige historier om glupske bullterriere som har havnet på operasjonsbordet fordi de har satt fast noe i tarmen som de helst ikke skulle ha spist.

Vår bullterrier er svært glad i celloluse, tre i alle utgaver. Som valp startet det med peisved, og det har deretter utviklet seg til å gjelde alle former for kvist, pinner, bark og ikke minst papp og papir. Jeg har ofte tenkt at hun mangler noe (i form av vitaminer/mineraler) som gjør at nettopp cellulose innholdene saker og ting virker svært appellerende. Som bullterriereier møter man straks mange andre hyggelig buller med nøyaktig samme oppførsel, som i for seg gir en viss trygghet om at også vår hund er normal, i bulleverden i alle fall.

Selv om bullen er tøff og robust, pass opp for spiselige objekter som kan sette seg fast både her og der!

Det skal sies at buller ikke bare spiser kvist! Hun elsker paprika, gulrøtter, melon og annen fukt. Gode alternativer til hundegodbiter kjøpt i dyreforretningen.

Ingen kommentarer: