onsdag 17. januar 2007

Bullefnatt!

Hvis bullterrieren kunne bestemme ville han brukt mesteparten av dagen til å imitere en stuegris. Muligens bevegd seg fra den komfortable sofaene i stuen til en varm solrik flekk i hagen, og tilbake til sofaen igjen, helst uten å bruke beina.

Noen ganger virker det derfor ufattelig at den lille muskelbunten er full av energi og elsker å løpe rundt uten mål og mening.

For å være seriøs et like øyeblikk skal du som eier huske at bullen på tross av at han ser mer enn fornøyd ut med å tilbringe hele dagen på sofaen, trenger mye fysisk aktivitet. Dra han derfor ut på turer flere ganger om dagen, uansett sol eller regn.

Slipper du bullen løs i en stor hage eller et området den kan løpe fritt gir du den muligheter til å løpe fra seg skikkelig, og ikke minst vise frem fenomenet ”bullefnatt” eller ”bullie runs” og ”hot laps”. (Se eksempler på dette i videoene nedenfor).

Bullefnatt er nok ett bullterrierfenomen. Hunden trykker halen mellom bena, legger ørene bakover og løper som om fanden var etter den. Som en bulldoser løper den rett gjennom (sjelden rundt), under eller over et hvert objekt som måtte komme i veien. Den lille treningsøkten varer kun i få minutter, og kan gjerne være kilden til utsagnet; ”like a bull (terrier) in a china shop!

Ingen kommentarer: