mandag 15. januar 2007

Buller i alle farger, nesten…

Selv om alle bullterrierne til James Hinks var hvite, kom de opprinnelige ”Bull og Terrier” hundene i en rekke fargekombinasjoner som var nedarvet fra den engelske bulldoggen. Gjennom videre krysninger med Staffordshire Bull Terrieren ble den fargede Bullterrieren etablert i begynnelsen av den 19. århundre. Dette skapte en stor debatt i miljøet og spesielt rundt mulighetene for å avle hvite bullterriere fra fargede foreldre. Det var først i 1933 at den fargede bullterrieren ble offisielt godkjent av Kennel klubben og innført som en del av rasestandarden.

I Norge er nok den hvite bullterrieren mest vanlig, men rasen kommer som sagt i en rekke kombinasjoner.

Bullterrierens rasestandard sier følgende om farger:
Hvite hunder skal være rent hvite. Hudpigmentering og tegninger på hodet skal ikke slås ned på. På fargede hunder skal fargen dominere. Er alt annet likt, foretrekkes brindle. Sort brindle; rød; fawn og tricolour aksepteres. Sorte hår (ticks) i hvit pels er ikke ønskelig. Blå og leverfarge meget uønsket.

På bildet ser du en nydelig tricolour bullevalp.Nesten alle bulle fans har en favoritt farge, enten som eier eller oppdretter. Hvilken er din favoritt?

Ingen kommentarer: